Lees voor

We hebben het museum zo ingericht dat we je onder veilige omstandigheden kunnen ontvangen. T/m 14 juli is het nodig om je bezoek online te reserveren. Hieronder lees je welke maatregelen wij hebben getroffen, en wat we van jou als bezoeker vragen. Zien we je snel?

UPDATE: dankzij de versoepelingen in het coronabeleid is het nog t/m 14 juli noodzakelijk om een reservering te maken. Wil je het museum na deze datum bezoeken? Dan is reserveren niet meer nodig. Wel zullen we aan de deur een korte gezondheidscheck moeten blijven doen.
Had je al een reservering/kaartje gedaan? Dit kaartje blijft uiteraard geldig en is op iedere gewenste andere datum ná 14 juli te gebruiken. 

Let op: het is t/m 14 juli NIET mogelijk om aan de kassa een ticket/tijdslot te kopen/reserveren.

Het maken van een online reservering blijft voor bezoeken t/m 14 juli verplicht voor iedere bezoeker óók als je al een Museumkaart of andere toegangspas hebt. Je reserveert eenvoudig via onze ticketpagina; bestel je ticket(s) naar keuze en selecteer daarbij de gewenste datum/tijd van bezoek. 

De kassa in ons museum is t/m 14 juli gesloten, ook voor het aanschaffen van Museumkaarten. Een Museumkaart kopen kan op www.museumkaart.nl

 

Goed om te weten: betalen in restaurant/koffiebar kan uitsluitend met PIN, garderobe is gesloten, eten & drinken uitsluitend vóór en/of ná je bezoek, fotografie is niet toegestaan. 

Coronamaatregelen in het museum
Dankzij de grootte van ons museum is er voldoende ruimte voor veilig museumbezoek. Op alle logische plekken tref je informatieborden en bewegwijzering. In het museum volg je een vaste looproute en bieden wij in iedere ruimte de mogelijkheid om de handen te desinfecteren. Eten en drinken kan alleen voor of na je bezoek aan het museum. De koffiebar bevindt zich voor de entreepoortjes en het restaurant bij de uitgang. Gelieve hier rekening mee te houden, na een bezoek aan het restaurant is het niet meer mogelijk om het museum in te gaan. Er is een beperkt aantal zitplekken beschikbaar, zowel binnen als buiten. Vooraf een tafeltje reserveren is niet nodig, we regelen dit ter plekke. De espressobar in het museum blijft gesloten, evenals de garderobe.

Wil je je bezoek aan het museum alvast plannen en een tijdslot reserveren op de dag van jouw keuze? Reserveer nu!

Meer weten? Lees hieronder meer over de door ons getroffen maatregelen of bekijk de
veelgestelde vragen.

Graag tot snel!

 

Overzicht coronamaatregelen in het NMM

We volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en de Museumvereniging. Om een veilig en verantwoord bezoek te verzorgen, hebben wij in het museum de volgende maatregelen getroffen:

Tickets en reserveringen

 • Museumbezoek is tot 14 juli uitsluitend mogelijk op reservering. Via de ticketpagina koop je een ticket met tijdslot, of reserveer je een tijdslot in combinatie met een ander geldig toegangsbewijs (bijvoorbeeld Museumkaart of Defensiepas). Zonder online reservering kun je het museum niet bezoeken. 

Museumbezoek

 • In het museum volg je een vaste looproute langs alle ruimtes.
 • Bij iedere ruimte is aangegeven hoeveel mensen er maximaal aanwezig in die ruimte mogen zijn.
 • Bij de ingang en op centrale plekken in het museum zijn handgel en/of desinfecterende middelen aanwezig voor bezoekers.
 • Aanraakpunten zoals trapleuningen, liftknoppen, toiletruimtes, pinautomaat, touchscreens en deurknoppen worden regelmatig gereinigd.
 • Iedere kassa is voorzien van een plexiglazen afscherming.
 • Laat je jas en bagage in de auto: er is geen garderobefaciliteit beschikbaar.
 • De toiletten zijn in gebruik en worden regelmatig extra schoongemaakt.
 • Extra personeel is ingezet om je te begeleiden en om toe te zien of iedereen zich aan de voorschriften houdt.
 • Er zijn op dit moment geen buitenactiviteiten.

Horeca & museumwinkel

 • Het restaurant is geopend, de espressobar is gesloten. Betalen kan uitsluitend met PIN, bij voorkeur contactloos.
 • De museumwinkel is tijdelijk te vinden in het Arsenaal.

Algemeen

 • Bezoek het museum niet als jij of iemand uit je huishouden (verkoudheids-)klachten heeft.
 • Houd te allen tijde anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot je huishouden behoren.
 • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving) van jouw woon- of verblijfplaats.

Heb je nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Je kunt eventueel ook contact opnemen via info@nmm.nl.

 

Overig

Zomeroffensief 2020 - verplaatst
Ons jaarlijkse grote zomerevenement, het Soesterberg Zomeroffensief, stond gepland in het laatste weekend van augustus. Omdat evenementen tot 1 september zijn afgelast kon dit evenement sowieso al niet meer doorgaan op deze datum. Daarop hebben we onderzocht of het mogelijk zou zijn om het evenement op een alternatieve datum te laten plaatsvinden, maar vanwege de voorlopig aanhoudende onzekerheid rond grote evenementen en de bezuinigigen die we als organisatie moeten maken, hebben we besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan. Dit tot onze grote spijt en ook van onze partners, want we hadden al een mooi programma voor jullie in petto. Volgend jaar beter! Het evenement is verplaatst naar de zomer van 2021

Op de hoogte blijven?
Houd onze website en social media (Facebook, Instagram, Twitter) kanalen in de gaten. 

Deel deze pagina

Let op: Bezoek t/m14 juli uitsluitend na online reserveren Reserveer eenvoudig via onze ticketpagina. Óók als je al een geldig toegangsbewijs hebt.