Lees voor

Van 13 t/m 28 oktober 2018 is het herfstvakantie in het NMM en is er weer van alles te doen in en rond het museum. Kom je langs? Profiteer van onze najaarsactie! 27 & 28 oktober sluiten we de vakantie af met een tankparade in onze buitenarena.

Ontdek het zelf

Midden in het museum ligt de interactieve speelruimte Xplore. Hier ontdek je zelf hoe het werkt en sleutel je aan je technische kennis. Neem plaats in een F-16 simulator of leer kijken als een scherpschutter. Leer het NATO-alfabet, bestuur een tank of ga te paard. Pas op voor die pijlen! Weet jij hoe je buskruit maakt of hoe het is om in een gevechtskoepel te zitten? Je ontdekt het in het NMM!

Najaarsactie
Dit najaar profiteert u van korting op 2 volwassenentickets: € 25,- (normale prijs € 28,-). Daarnaast kunt u op vertoon van dit ticket in het restaurant koffie/thee met Kuch krijgen voor € 3,50 per persoon (normale prijs € 5,25 - € 5,50). Een gezellig dagje uit!

Bestel direct

Klas van '45

Beleef de verhalen van vijf kinderen uit de Tweede Wereldoorlog alsof je er zelf bij bent. Hoe voelt Jack zich als hij zijn slaapkamer aan een Duitse soldaat af moet staan? Wat schrijft Corrie aan haar vader die gevangen zit in kamp Amersfoort? Hoe vindt de vader van Ad zijn familie terug tijdens de bevrijding? 

  • Iedere zondag om 13:30 en 15:00 uur
  • Locatie: naast Xplore
Lees meer over de Klas van '45

Workshops

Er zijn verschillende leuke workshops waar je aan mee kunt doen. Maak bijvoorbeeld je eigen helm of vliegtuig. Je kunt ook je eigen tank of F-16 in elkaar bouwen! Er zijn al leuke workshops voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

  • Locatie: workshopruimte, op de begane grond nabij Xplore
  • De workshops kunnen in de workshopruimte betaald worden

Minitank en meerijden op rupsvoertuigen

Buiten, in en bij de Arena, kun je zelf plaatsnemen in een van de minitanks en een rondje rijden over het mooiste tankparcours van Europa! Je kan ook meescheuren op militaire voertuigen, waaronder een amfibisch rupsvoertuig, de M688. 

  • Locatie: de Arena, buiten
  • Tickets voor de minitanks en voor meerijden op een rupsvoertuig zijn te verkrijgen bij de kassa bij de Arena

Het laatste weekend van de herfstvakantie (27 & 28 oktoboer) sluiten we af met een spectaculaire tankparade in de Arena: diverse pantservoertuigen en tanks brullen het dan uit! Kom je kijken? We starten om 14:00 uur.

Lees meer
LET OP: In het weekend van 24 & 25 augustus vindt het Zomeroffensief plaats op het buitenterrein van het museum. Overige buitenactiviteiten komen te vervallen. LET OP: Er zijn nog tickets te koop voor de zondagshow van 14.00 uur. Bestel online of aan de museumkassa