Vliegtuig van de maand: Farman HF.20

Wist je dat er maar liefst 19 vliegtuigen aan het plafond hangen in het museum? Daarnaast staan er ook een aantal aan de grond, van een F-16 jachtvliegtuig tot de Breguet Atlantic maritiem patrouillevliegtuig. Om aandacht te geven aan deze gevleugelde collectie lichten we iedere maand een collectiestuk uit. Deze maand is dat de Farman HF.20, het eerste vliegtuig waarmee de Luchtvaartafdeling de lucht in ging.

Ontdek het verhaal

Tank van de maand: M4 Sherman

De stoerste objecten in ons museum? Dat zijn natuurlijk onze tanks. We hebben ze in alle soorten en maten: van een klein Japans mini-tankje tot zwaargewichten als de Leopard 2A6 en de geduchte Tiger II. Om je aan al onze tanks voor te stellen dopen we elke tweede dinsdag van de maand om tot #TankTuesday! Deze maand in de kijker: de M4 Sherman!

Ontdek hier meer

Bijzonder object: de Halvemaan

Bijzondere objecten genoeg in het NMM: van de pauwenhelm uit de Qajar-dynastie tot een houten kanon waar je juist niet mee moet schieten. Benieuwd naar het verhaal dat achter dit bijzondere muziekinstrument schuilt?

Lees meer

Vergeten parel: houten kanon

Hier klopt toch geen hout van? Kanonnen zijn meestal gemaakt van ijzer en bedoeld om mee te schieten. Toch hebben wij een heel oud exemplaar in onze collectie, waarmee je juist niét moet schieten.

Meer weten over dit unieke collectiestuk?

Ontdek hier meer