Kidsproof museum van Utrecht

Het Nationaal Militair Museum mag zich het komend jaar wederom hét Kidsproof Museum 2021 van Utrecht noemen. De titel is gebaseerd op grondig onderzoek door honderden Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Wij kregen maar liefst een 8.9 als eindcijfer!

Wat vinden de museuminspecteurs?

De museuminspecteurs vinden het NMM vooral een museum over geschiedenis. Een museum waar niet alleen veel te zien is, maar waar je ook veel kunt doen. Enkele reacties van jonge inspecteurs: “je kon in een tank zitten en heel veel verschillende stoere legervoertuigen zien”, “De vliegtuigen van heel dichtbij zien en geweren en wapens in het echt zien”, “ik was eindelijk oud genoeg om in de minitank te mogen rijden, het was nog geweldiger dan ik al dacht!”.

Museumkids Award

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging. De waardering van de museuminspecteurs maakt duidelijk wat ze van het museum en de activiteiten vinden. In Nederland zijn 65 Kidsproofmusea. Een museum mag zich kidsproof noemen als zij minstens 60 beoordelingen van minstens een 8 hebben gekregen.