Lees voor

Bijna 12.000 mensen bezochten in het weekend van 25 & 26 augustus de Soesterberg Luchtvaartdagen. Het was een fantastisch weekend!

Soesterberg Luchtvaartdagen

Het NMM heeft de grootste collectie vliegtuigen en helikopters van Nederland. Tijdens de Luchtvaartdagen laten we je graag álles zien. Op het terrein rond het museum worden meer dan 20 vliegtuigen tentoongesteld. Van een linnen Curtiss P-1 Hawk tot de supersonische F-4 Phantom. Zo dichtbij kwam je nog nooit!

Programma static show

Rond het museum staan op beide dagen vele bijzondere vliegtuigen opgesteld. Veel van de toestellen hebben een geschiedenis op Soesterberg. Ook de vliegtuigen in het depot van het NMM, en de nabijgelegen Hangaar 8 zijn te zien.

Op de foto met de McDonnel Douglas F-4 Phantom? Het kan!

Static line-up buiten: MIG-21, Grumman 'Tracker', NF-5B, F-102 Delta Dagger, F-100 Super Sabre, F-86K, Republic Thunderflash, Beechcraft T-7 'Navigator', Hawker Hunter, Brequet Atlantic, Lockheed Neptune, F-16A, Fokker S-14, Cessna T-37B Tweet, Bleriot IX, Fokker F-27 Troopship, Curtiss Hawk P-6, Phantom F-4, Fouga Magister, Fokker G.1 (replica), Fokker C.X (replica)

Dag vol plezier

In het museum en buiten op het evenemententerrein is beide dagen van alles te doen. Ga als piloot op de foto met de mooiste vliegtuigen, of neem plaats in een van de opengestelde cockpits. Buiten kun je je verliezen in de romantiek van het vliegen in de theatervoorstelling van het Flying Circus. Ook staan er F-16 simulatoren van de Koninklijke Luchtmacht, een grote zweefmolen en op het kinderplein knutselen kinderen zelf een F-16 in elkaar.

Honger of dorst? Bestel wat lekkers bij een van de foodtrucks! Of struin over de uitgebreide militaria markt.

Voor de kleintjes is er een knutselhoek, een kleine zweefmolen, en een springkussen. En met het hele gezin scheur je een rondje mee door de arena in een van onze militaire voertuigen!

BEKIJK ALLE ACTIVITEITEN

Open cockpits

Je beleeft het pas echt als je er zelf in mag! Stap tijdens de Luchtvaartdagen in deze cockpits: F-16, Breguet Atlantic, Cessna T-37 Tweet, Fouga Magister (Depot), Alouette III, F-27 Troopship, Bolkow Bo-105 (museum), Lynx (museum), Agusta Bell (museum), Halbertstadt ‘Schlasta 6’. En natuurlijk in de cockpits van flightsimulatoren van de Luchtmacht.

Bekijk hieronder de ticketinformatie.

Ticketverkoop

De Luchtvaartdagen bij het NMM zijn te bezoeken met een los evenemententicket of in combinatie met een ticket voor het museum (museum + evenement). 

Los ticket Soesterberg Luchtvaartdagen (4 jaar en ouder) : €7,50
Combiticket volwassene: €17,50
Combiticket kind (4 - 12 jaar): €12,50
Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis naar binnen

De Museumkaart en andere toegangskaarten zijn geldig voor entree tot het museum. Om de Luchtvaartdagen te bezoeken dient u in het bezit te zijn van een (aanvullend) evenemententicket. 

LET OP: Heeft u tickets voor het Soesterberg Flight Event gekocht? Dan heeft u inmiddels per e-mail van ons bericht gekregen (Geen e-mail gehad? Check eventueel de Spambox, of neem contact met ons op via info@nmm.nl).