Lees voor

In verband met de Corona-maatregelen is de Klas van '45 tot nader order gesloten.

Belevingstour door de Klas van '45 

Beleef de verhalen van vijf kinderen uit de Tweede Wereldoorlog alsof je er zelf bij bent. Hoe voelt Jack zich als hij zijn slaapkamer aan een Duitse soldaat af moet staan? Wat schrijft Corrie aan haar vader die gevangen zit in kamp Amersfoort? Hoe vindt de vader van Ad zijn familie terug tijdens de bevrijding? 

De Klas van ’45 is een interactieve belevingstour die start in een klaslokaal uit de jaren veertig. Je neemt plaats in de schoolbanken en wordt voorgesteld aan de kinderen Cor, Jack, Frits, Corrie en Ad. Na een korte kennismaking stap je door één van de vijf deuren uit de klas en maak je een reis door de verhalen van de kinderen, die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ontroerende scenario’s zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. 

  • Wanneer: iedere zondag om 13.30 en 15.00 uur;
  • Aanmelden voor deze gratis tour kan bij entreebalie in het museum. Vooraf reserveren is helaas niet mogelijk;
  • Duur: circa 1 uur;
  • Locatie: Begane grond, tegenover de workshopruimte en nabij Xplore;
  • Adviesleeftijd: 8+

De Klas van'45 voor het basisonderwijs

De interactieve tour door de Klas van '45 is leuk en leerzaam voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Er is veel aandacht voor het militaire aspect van de Tweede Wereldoorlog en hoe de levens van kinderen daardoor werden beïnvloed. 

Interesse in het boeken van de Klas van '45 voor het basisonderwijs? Klik hieronder voor de mogelijkheden. 

Meer info voor basisonderwijs

De klas van '45 voor het voortgezet onderwijs

De Klas van '45 wordt ook aangeboden aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In dit programma is veel aandacht voor het militaire aspect van de Tweede Wereldoorlog. Nadat de leerlingen de verhalen van de vijf kinderen zelf hebben beleefd volgt een epiloogfilm en worden een aantal stellingen voorgelegd. De dialoog die hieruit ontstaat loopt parallel met de verhalen van de vijf schoolkinderen en volgen de thema's vluchtelingen, verzet, liefde in oorlog en karaktervorming door oorlog. 

Klik hieronder voor meer informatie over de Klas van '45 voor het voortgezet onderwijs.

Meer info voor voortgezet onderwijs