Lees voor

In 2019 besteedt het Nationaal Militair Museum met de tentoonstelling 'Als de Russen komen' aandacht aan de Koude Oorlog. Met een aangrijpende 3D-audiotour en langs bijzondere objecten uit binnen- en buitenland (her)beleef je in deze tentoonstelling de gespannen periode waarin de wereld was verdeeld in Oost en West. Vanaf 23 februari te zien, mis het niet!

Groot, groter, grootst

Op maandag 17 december 2018 arriveerde (onder andere) een Chieftain zware Britse tank bij het NMM. De tank is uitgevoerd in de karakteristieke urban camouflage; een patroon speciaal ontwikkeld om minder op te vallen in stedelijk gebied. Tanks als deze waren gestationeerd bij de Britse 'Berlin Brigade' ten tijde van de Koude Oorlog. De Chieftain wordt onderdeel van de tentoonstelling  en moest vanwege zijn grootte als eerste collectiestuk worden geplaatst in de expositieruimte.

Benieuwd wat er nog meer te zien is? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. De tentoonstelling is vanaf 23 februari 2019 te zien. 

Ben je in dienst geweest?

Dan doen we een appèl op jou! De dienstplicht loopt als een rode draad door de Koude Oorlog. Honderduizenden jonge mannen vervulden hun dienstplicht en daarom verdienen zij een plek in het museum. Daarom roepen we oud-dienstplichtigen op om een foto-herinnering met ons te delen. Vanaf 23 februari zijn deze foto's terug te zien in een speciaal voor de dienstplicht ingerichte installatie. 

lees meer