Op 27 oktober 2017 konden Minecraft-fans hun hart ophalen in het Nationaal Militair Museum! Jongens en meisjes tussen de 8 en 15 jaar bouwden een duurzaam militair kampement. 

Het winnende bouwwerk van zaterdag 27 oktober is via onderstaande servers terug te kijken. Log in op Minecraft versie 1.11.2 en kies voor internetserver en voer onderstaand adres van jouw groep in

27-10- ochtend: medialab1.sdhd.hosting

27-10-middag: medialab2.sdhd.hosting

 

 

Minecraft is een digitaal spel waarbij je met digitale (lego-achtige) blokjes alles kan bouwen wat je fantasie kan bedenken!

Tijdens de bouwwedstrijd gaan de deelnemers brainstormen over hun ontwerp en krijgen ze 2 uur de tijd om zelf te gaan bouwen. In teams van maximaal 5 deelnemers krijgen de kinderen een leeg weiland waarop ze mogen gaan bouwen. We spelen in de beveiligde creatieve modus waarbij je niet kan chatten, vechten of dynamiet gebruiken. Je kan in je eentje deelnemen of met je vriendjes. Op de dag zelf kan je aangeven met wie je in een team wilt of, als je alleen komt, delen we je in bij nieuwe game-vriendjes.

Na de bouwwedstrijd gaat de jury bekijken wie het beste duurzame militaire kamp heeft gebouwd en krijgen de winnaars een echte legobokaal! Deelnemers moeten al een keer Minecraft gespeeld hebben, maar je hoeft zeker geen expert te zijn

Deel deze pagina