Zaterdag 18 maart vindt in het NMM de derde ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. 200 militaire musici presenteren 34 concerten op de mooiste plekken in het museum. Speciale gasten dit jaar zijn: Vincent Bijlo, Laura Lunansky, Wicked Jazz Sounds, Johnny Rosenberg, Eric Vaarzon Morel, Jan van Duikeren en de strijkers van het Harlekijn Klein Symfonie Orkest van Herman van Veen.

Veelzijdig festival

Dit jaar is er speciale aandacht voor oosterse muziek vanwege de tentoonstelling 'Genghis Khan. Wereldveroveraar te paard'. Zo speelt het Bugelorkest een nieuwe compositie van Zoran Rosendahl en presenteert de Air Force Big Band de ‘Far East Suite’ van Duke Ellington.  

Het NMM werkt samen met buurman Herman van Veen. Strijkers uit zijn Harlekijn Klein Symfonie Orkest voeren samen met militaire blazers van de KMKJWF 'Schindler's List' uit. Soliste is Laura Lunansky. Kom op tijd naar de Foyer du Trésor want vol is vol.

Speciale gasten

Cabaretier Vincent Bijlo presenteert met blazers van de FKNR een sfeervolle overdenking. Te midden van het Arsenaal, tussen tanks, vliegtuigen en helikopters, komt militaire muziek tot leven! Zo is er een voorstelling over ’25 jaar rode baretten’ en ‘historische kapelmeesters’.

De nieuwe Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Steelband, de Funky Popcovers band, en big bands met zangers. Later op de avond kan er gedanst worden.

In de grote ruimtes schitteren de koperblazers. In het Auditorium en de Foyer du Trésor vindt u prachtige houtblazersensembles en zelfs strijkers met klassiek repertoire. Op de sessionstage vind u Klezmer en de Jazz Beatlezz.

Klik hier om het voorlopige blokprogramma te bekijken

Praktische informatie

Het NMM is geopend vanaf 18:30 uur. Zalen openen om 19:00 uur. Het festival start om 19:30 uur. De meeste voorstellingen zijn rond 23.30 uur afgelopen, maar er is nog tot 02.00 uur gelegenheid om na te genieten in de Big Band tent.

Verspreid door het museum zijn horecapunten ingericht waar u, tegen betaling, terecht kunt voor een hapje en drankje.

Op de avond zelf ontvangt u het definitieve programmaboekje. 

Alle festival informatie op een rijtje?  Klik hier om de voorlopige festivalgids te downloaden

Tickets

Tickets voor dit muziekfestival zijn via onderstaande knop online te bestellen. De ticketprijs bedraagt €15,- inclusief entree tot het museum. Kaarten zijn ook te koop aan de kassa van het museum. Het wordt aangeraden tijdig kaarten te kopen aangezien eerdere edities steeds zijn uitverkocht.

Let op: de museumkaart, veteranenpas en andere kortingspassen zijn niet geldig voor dit evenement.

Klik hier om tickets te kopen

WASBE2017

Meer muziek? Dompel je van 18 t/m 22 juli onder in de mooiste en beste symfonische blaasmuziek van over de hele wereld! Dan komt de World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) naar Utrecht. Tien concerten van internationale toporkesten uit alle windstreken (waaronder Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso) in TivoliVredenburg en openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. 

Klik hier voor meer informatie

Let op: wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om uw bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken en om u relevante boodschappen te tonen. Als u verder gaat op onze site, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.