In de laatste dagen van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in het rustieke dorpje Baarn een groot drama waarbij alle elementen van de oorlog zich in gecondenseerde vorm aandienden: wreedheid, moedwil en misverstand, heldhaftigheid, en dit alles tegen de achtergrond van een verborgen schat van geroofd goud en diamanten. Theatermaker Leon Giesen (Mondo Leone) ploos in opdracht van het NMM de wrange geschiedenis tot in detail uit. Het Baarnse bos werd met hulp van een peloton van de genie minutieus omgespit, archieven in Nederland en Duitsland werden onderzocht. Een unieke solo theatervoorstelling is het resultaat. Ondersteund door muziek en film, brengt Leon Giesen het verhaal van de Joodse hoofdpersoon tot leven. Ontroerend en soms pijnlijk absurdistisch.

De voorstelling 'Het lot van Loterijman'  is op gezette tijden in april te zien in het auditorium van het  NMM en gratis te bezoeken met uw entree bewijs. Vooraf aanmelden via onderstaand formulier is noodzakelijk. 

De voorstelling is geschikt voor volwassenen, en kinderen vanaf 12 jaar.

Aanmelden voorstelling 'Lot van Loterijman'

Vul hieronder uw gegevens in om aan te melden voor een van de voorstellingen. Na aanmelding wordt een bevestigingsmail verstuurd, deze e-mail, in combinatie met een geldig entreebewijs tot het museum, vormen het toegangsbewijs.

Deel deze pagina