Aanslag Koninginnedag

Op 30 april 2009 vond Koninginnedag plaats in Apeldoorn. Op het programma stond een rijtoer met de koninklijke familie door Apeldoorn, richting Paleis Het Loo. Ongeveer op het moment dat de open bus van de Loolaan de Zwolseweg op draaide, met de bedoeling om vervolgens langs het monument De Naald de oprijlaan van het paleis op te gaan, kwam met grote snelheid een personenauto aanrijden.

Marechaussee Renaldo vertelt

Renaldo Ishaak maakte dit allemaal van dichtbij mee: “Ik fietste, samen met nog drie bikers (één Marechaussee en twee politie) rondom de bus waar het Koninklijke gezelschap zich in bevond. Gewoon voor het geval er iets zou gebeuren.” Even later werd iedereen opgeschrikt door een harde klap. Gevolgd door meerdere knallen, geschreeuw en chaos. “Ik zag een zwarte auto voorbijkomen en vlak daarna was deze uit mijn beeld. Een paar seconden later zag ik de auto tegen de Naald staan.”

De aanslag op Koninginnedag is dit jaar precies 15 jaar geleden. Renaldo Ishaak blikt in het museum terug op deze ingrijpende gebeurtenis. Wat heeft dit betekend voor hem als persoon, maar ook als militair?

Wanneer?
Dinsdag 30 april om 15:00 uur.

Waar?
In het auditorium van het museum.

Aanmelden voor deze activiteit bij de informatiebalie vanaf 11:00 uur. In het auditorium is ruimte voor maximaal 200 mensen.

Adviesleeftijd 12 jaar. Jonger is toegestaan naar inschatting van ouders/begeleiders (kinderen moeten minimaal 9 jaar zijn).