Te zien in het museum

Om het verhaal van de krijgsmacht te vertellen zijn de belangrijkste objecten uit onze collectie in het museum te zien. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal.

Daarnaast beschikt het NMM over een groot depot. Daar staat nog meer van onze collectie opgeslagen: groot materieel, maar ook kilometers aan boeken, schilderijen, prenten en foto’s, kleding en vuurwapens. In het depot wordt de collectie beheerd en geconserveerd. Onze collectiemedewerkers zorgen ervoor dat de collectie ook digitaal voor jou beschikbaar is.

Zeven sleutelwerken van de Canon

Samen met elf Nederlandse musea vertegenwoordigt het NMM de Canon van Nederland. Per museum worden topstukken uit de geschiedenis van Nederland in de schijnwerpers geplaatst. De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs mensen, gebeurtenissen en voorwerpen die samen de geschiedenis van Nederland vertellen.

Ontdek de sleutelwerken

Op ontdekkingstocht in het Arsenaal

Download app 'Wintor'

Ons museum is een bijzondere ervaring rijker. Met de gratis app ‘Wintor’ ga je op ontdekkingsreis in het Arsenaal. Leer meer over onze collectie met de nieuwe AR-tour. Ontdek hoe de PRTL in elkaar zit, leer hoe een pantserhouwitser vuurt en hoor een F-16-vlieger zélf vertellen over de F-16. Download de gratis app ‘Wintor’ en ontdek het in het NMM!

 

Verborgen parels in de Schatkamer

Het Nationaal Militair Museum is óók voor kunstliefhebbers een leuk dagje uit. Ontdek de sfeervolle Schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis.

Lees meer

Zoeken in de collectie

Onze collectie ontdekken? Zoek of blader door onze digitale database vol unieke objecten.

Digitale database

Meer weten over onze collectie

In ons depot bevindt zich het Kennis- en Informatiecentrum met studiezaal. Deze is tijdelijk gesloten.

Wil je iets schenken aan het museum? Neem dan ook contact op met het info@nmm.nl.