Beleef het verhaal

Volg na binnenkomst de gele pijlen en duik in het verhaal van de krijgsmacht. Je leert verschillende onderdelen van de krijgsmacht kennen, hoort persoonlijke verhalen van militairen en ziet onze 360 graden koepelfilm. In iedere ruimte is genoeg aanbod om zelf te ontdekken en te beleven. Bovendien zie je onze meest bijzondere collectiestukken.

Wachters van het arsenaal

Verderop loop je het Arsenaal in en sta je oog in oog met twee onverschrokken krijgers. Start je reis door de tijd in 3000 voor Christus en beleef, voel en ervaar de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Ook voor kunstliefhebbers is er genoeg te zien in het NMM. Sla bijvoorbeeld de Schatkamer zeker niet over. Omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis.

Schatkamer

Dwaal tussen tanks en vliegtuigen

Vervolg de gele pijlenroute en dwaal op geheel eigen tempo door ons Arsenaal: kanonnen, tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen, motoren en zelfs een moderne e-bike. Hier halen velen herinneringen op, soms alleen al door de geur van metaal en olie…

Aan je linkerhand kijk je uit over de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, en op rechts zitten enkele kabinetten verstopt. Mis ze niet!