Altijd wat te beleven

  • Leer salueren en ontdek het uniform van een militair

  • Dwaal door het museum en kijk je ogen uit

  • Pak de knuppel en leer vliegen als een echte piloot

  • Luister naar persoonlijke verhalen van militairen

Oorlog door de ogen van kinderen

Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Oorlogskinderen met ieder met hun eigen en unieke verhaal.

Hoe hebben zij de Tweede Wereldoorlog beleefd? Wandel door scènes uit hun levens en beleef het alsof je er zelf bij was.

Ontdek de speelwereld Xplore

Ga mee op ontdekkingsreis en leer spelenderwijs alles over de wereld van de krijgsmacht. De speelruimte voor kinderen is volledig vernieuwd en nóg vetter dan het al was!

In Xplore vind je vier grote speelobjecten: een Chinook, een tank, een onderzeeboot en een kasteel. Speel spannende games of ga lekker klimmen en klauteren.

Xplore
Chinook in speelwereld Xplore Glijbaan in speelwereld Xplore Speelwereld Xplore

Hoera!

WE ZIJN KIDSPROOF

Het Nationaal Militair Museum is Kidsproof. 55 musea mogen dit felbegeerde keurmerk in 2023 voeren en wij dus ook!

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en worden uitgedeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf. Zij gaven ons een fantastische score van maar liefst een 9.2. Met dit prachtige cijfer zijn we ook Museumkids Provinciewinnaar van de provincie Utrecht. Dank jullie wel!

Zo ziet een gezinsuitje bij het NMM eruit!

Perfect uitje met kinderen

Het Nationaal Militair Museum is een perfect uitje voor kinderen en een gezellig dagje weg met het gezin. Leer tijdens dit culturele uitje voor jong en oud allerlei nieuwe dingen over de Nederlandse krijgsmacht.

Ook met mooi weer kan de hele familie zich goed vermaken. Daag elkaar uit op de stormbaan, maak plezier in de speeltuin of bezoek samen een van onze spannende en interactieve tentoonstellingen. Een museum voor alle leeftijden. 

Wil je een avontuurlijke verjaardag? Vier dan je kinderfeestje bij het Nationaal Militair Museum. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op ontdekking in het museum of doe een speurtocht. Avontuur gegarandeerd!