Altijd wat te beleven

  • Leer salueren en ontdek het uniform van een militair

  • Dwaal door het museum en kijk je ogen uit

  • Speur door het museum en volg het spoor

  • Luister naar persoonlijke verhalen van militairen

De Klas van '45 Xperience

Oorlog door de ogen van kinderen

Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Oorlogskinderen met ieder met hun eigen en unieke verhaal.

Hoe hebben zij de Tweede Wereldoorlog beleefd? Wandel door scènes uit hun levens en beleef het alsof je er zelf bij was.

Ontdek de speelwereld Xplore

Ga mee op ontdekkingsreis en leer spelenderwijs alles over de wereld van de krijgsmacht. In Xplore vind je vier grote speelobjecten: een Chinook, een tank, een onderzeeboot en een kasteel. Speel spannende games of ga lekker klimmen en klauteren!

Ga je mee op ontdekkingsreis?
Chinook in speelwereld Xplore
Glijbaan in speelwereld Xplore
Speelwereld Xplore

WIJ ZIJN KIDSPROOF

Het Nationaal Militair Museum is één van de 77 Kidsproof musea van 2024! Bekijk de volledige lijst met Kidsproof musea op Museumkids.nl.

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en worden uitgedeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf.

Zo ziet een gezinsuitje bij het NMM eruit!

Perfect uitje met kinderen

Het Nationaal Militair Museum is een perfect uitje voor kinderen en een gezellig dagje weg met het gezin. Leer tijdens dit culturele uitje voor jong en oud allerlei nieuwe dingen over de Nederlandse militaire geschiedenis.

Ook met mooi weer kan de hele familie zich goed vermaken. Daag elkaar uit op de stormbaan, maak plezier in de speeltuin of bezoek samen een van onze spannende en interactieve tentoonstellingen. Een museum voor alle leeftijden. 

Wil je een avontuurlijke verjaardag? Vier dan je kinderfeestje bij het Nationaal Militair Museum. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op ontdekking in het museum of doe een speurtocht. Avontuur gegarandeerd!