Er hangt avontuur in de lucht

  • Vijf interactieve tentoonstellingen

  • Altijd wat te doen, binnen én buiten

  • Negentien vliegtuigen aan het plafond

  • Nederlands grootste militaire collectie

Terug op de voormalige thuisbasis

CH-47D Chinook

Daar is ‘ie eindelijk: de Chinook! Deze transporthelikopter werd ingezet voor verschillende taken, zoals het evacueren van burgers, uitvoeren van medevacs (medische evacuatie) en ondersteuning van de andere defensieonderdelen.

De Chinook is nu te zien in het museum.

Neem een kijkje in de Chinook

De Klas van '45 Xperience

Oorlog door de ogen van een kind

Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Hoe was het voor hen om de oorlog mee te maken? Wandel door scènes uit hun levens en maak het mee alsof je er zelf bij was.

VERBORGEN PARELS IN DE SCHATKAMER

Het Nationaal Militair Museum is óók voor kunstliefhebbers een leuk dagje uit. Ontdek de sfeervolle Schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis.

Bewonder militaire kunst
Het schilderij ‘De moedige verdediging der stelling bij Les Quatre-Bras’.

Kruispunt Waterloo

Midden in het museum vond een bijzonder project plaats: de restauratie van het schilderij over de slag bij Quatre-Bras. Het schilderij is afkomstig uit Paleis Soestdijk en is 6 bij 4 meter. Gigantisch dus! Op ons YouTube-kanaal ontdek je meer over het restauratieproces en de ontdekkingen die we hebben gedaan.

Ontdek het schilderij

UITKIJKPUNT PARK VLIEGBASIS SOESTERBERG

Wist je dat je vanuit onze uitkijktoren een geweldig uitzicht hebt over Park Vliegbasis Soesterberg? Vergeet dus niet tijdens je museumbezoek ook even met de lift naar de 6e verdieping te gaan.

In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld!