Er hangt avontuur in de lucht

  • Vijf interactieve tentoonstellingen

  • Altijd wat te doen, binnen én buiten

  • Negentien vliegtuigen aan het plafond

  • Nederlands grootste militaire collectie

Nu te zien

F-16: 50 JAAR FAST FORWARD

Hier ontdek je alles over de F-16 Fighting Falcon, hét icoon van de Nederlandse Luchtmacht. Wij vertellen je het spectaculaire verhaal van de oorsprong, de ontwikkeling, de techniek, de missies, de uitrusting en de belevenissen van de vliegers.

Meer over de tentoonstelling

De Klas van '45 Xperience

Oorlog door de ogen van een kind

Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Hoe was het voor hen om de oorlog mee te maken? Wandel door scènes uit hun levens en maak het mee alsof je er zelf bij was.

Het schilderij ‘De moedige verdediging der stelling bij Les Quatre-Bras’ maakt onderdeel uit van een kleine tentoonstelling.

Kruispunt Waterloo

Midden in het museum vond een bijzonder project plaats: de restauratie van het schilderij over de slag bij Quatre-Bras. Het schilderij is afkomstig uit Paleis Soestdijk en is 6 bij 4 meter. Gigantisch dus! Op ons YouTube-kanaal ontdek je meer over het restauratieproces en de ontdekkingen die we hebben gedaan.

Ontdek het schilderij

Bruggenbouwers; 275 jaar regiment genietroepen

Op het terrein van het Nationaal Militair Museum is de foto-expositie Bruggenbouwers; 275 jaar regiment genietroepen te zien. Het NMM toont deze expositie ter gelegenheid van het 275-jarig bestaan van het Regiment Genietroepen. De expositie is tot eind 2023 te zien.

Lees meer

VERBORGEN PARELS IN DE SCHATKAMER

Het Nationaal Militair Museum is óók voor kunstliefhebbers een leuk dagje uit. Ontdek de sfeervolle Schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis.

Bewonder militaire kunst

Wist je dat je vanuit onze uitkijktoren een geweldig uitzicht hebt over Park Vliegbasis Soesterberg? Vergeet dus niet tijdens je museumbezoek ook even met de lift naar de 6e verdieping te gaan.

In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld!