Er hangt avontuur in de lucht

  • Vijf interactieve tentoonstellingen

  • Altijd wat te doen, binnen én buiten

  • Negentien vliegtuigen aan het plafond

  • Nederlands grootste militaire collectie

Nu te zien

F-16: 50 JAAR FAST FORWARD

Hier ontdek je alles over de F-16 Fighting Falcon, een icoon van de Nederlandse Luchtmacht. Wij vertellen je het spectaculaire verhaal van de oorsprong, de ontwikkeling, de techniek, de missies, de uitrusting en de belevenissen van de vliegers.

Meer over de tentoonstelling

Klas van '45

Oorlog door de ogen van een kind

Stap binnen in de Klas van ’45 en beleef de waargebeurde verhalen van Cor, Jack, Ad, Corrie en Frits. Hoe was het voor hen om de oorlog mee te maken? Wandel door scènes uit hun levens en maak het mee alsof je er zelf bij was.

Onthulling ‘De moedige verdediging der stelling bij Les Quatre-Bras’, 14 november 2022.

Kijk live mee

Kruispunt Waterloo

Midden in het museum vindt een bijzonder project plaats: de restauratie van het schilderij over de slag bij Quatre-Bras. Het schilderij is afkomstig uit Paleis Soestdijk en is 6 bij 4 meter. Gigantisch dus!

Op 7, 8 en 9 februari zijn de restauratoren aanwezig om het schilderij te restaureren. Bezoekers mogen vragen stellen.

Ontdek het schilderij

VERBORGEN PARELS IN DE SCHATKAMER

Het Nationaal Militair Museum is óók voor kunstliefhebbers een leuk dagje uit. Ontdek de sfeervolle Schatkamer en omring je door oude schilderijen, klassieke wapens en grote schatten uit de nationale militaire geschiedenis.

Lees meer
In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht!