Ervaar de F-16 op jouw tempo
Ervaar de F-16 op jouw tempo in de tentoonstelling F-16: 50 JAAR FAST FORWARD

De tentoonstelling

In de tentoonstelling ontdek je het verhaal van de F-16 Fighting Falcon, een icoon van de Nederlandse Luchtmacht. De bijna halve eeuw dat de F-16 dient bij de Koninklijke Luchtmacht is voorbijgevlogen. Onderweg heeft het jachtvliegtuig een blijvende indruk achtergelaten op heel veel mensen.

In de eerste plaats op de mannen en vrouwen die met het toestel hebben gewerkt, maar ook veel breder op het Nederlands publiek.

De tentoonstelling vertelt het spectaculaire verhaal van de oorsprong, de ontwikkeling, de techniek, de missies, de uitrusting en de belevenissen van de vliegers.

F-16: 50 JAAR FAST FORWARD is te zien tot en met 30 september 2023.

 

Timelapse inhuizing F-16
Timelapse van de aankomst en plaatsing in het museum, donderdag 17 maart 2022

F-16 Xperience

In het hart van de tentoonstelling staat een echte F-16, de J-248, met rondom een filmscherm van bijna 40 meter lang en 4 meter hoog. Op dit megascherm is een film te zien vanuit het perspectief van de vlieger; je vliegt mee door smalle canyons, maakt duizelingwekkende loopings boven zee en voelt bijna de G-krachten als hij door de geluidsbarrière knalt.

Ontdek alles over het meest iconische vliegtuig van de luchtmacht, nu ‘ie nog even rondvliegt.

Tickets

Ook je wings halen?

Voor kinderen is de speciale route F-16: Kids Mission opgenomen. Ben jij 8 jaar of ouder en droom je ervan om vlieger te worden? Net als een echte F-16 vlieger krijg je een ‘Data Transfer Cartridge’ mee. Hiermee voer je opdrachten uit en kun je ‘Wings’ verdienen. Zo weet je of jij het in je hebt om vlieger te worden!

De F-16: Kids Mission is tijdelijk gesloten.