Kraak de code

Pssst… wist jij dat het leger geheimtaal gebruikt? Berichten die geheim moeten blijven voor de vijand worden gecodeerd verstuurd. Alleen de verzender en de ontvanger weten hoe het bericht moet worden ontcijferd. Wil jij dat ook eens proberen? Knutsel dan thuis een codekraker en maak je eigen geheimtaal!

 

Stoere camo-opdrachten

Tegenwoordig dragen militairen gecamoufleerde kleding zodat ze niet goed te zien zijn voor de vijand. Door de camouflage gaan ze helemaal op in de omgeving. Maar wist jij dat militairen vroeger juist fel gekleurde uniformen droegen? En dat schepen soms gekke strepen hadden? Enig idee waarom?

We hebben leuke camo-opdrachten voor je gemaakt!

Coole kleurplaten

Houd jij van tanks en vliegtuigen en schuilt er in jou een verborgen kunstenaar? Print dan snel één van onze leuke kleurplaten uit en hang een prachtig ingekleurde Leopard 2A6 tank of een F-16 vliegtuig aan de muur. Veel kleurplezier allemaal!

Download de F-16 kleurplaat
Download de Leopard 2A6 kleurplaat
Download de Helikopter kleurplaat
Download de Mini-tanks kleurplaat
Download de Fokker F27 kleurplaat
Download de Bootcamp kleurplaat
Download de P-51 Mustang kleurplaat

Thuis op missie

In het NMM ontdek je wat ons leger doet en welke oorlogen er gevochten zijn. Maar voordat de kids naar het museum komen kunnen ze thuis hun missie al voorbereiden. Een militair gaat immers altijd goed voorbereid op pas.

Download hier de verkenningsmissie.

Als je je verkenningsmissie hebt volbracht kun je hier de antwoorden bekijken.