Een strijd tussen oost en west

In de digiles ontdekken leerlingen meer over de strijd tussen Oost en West. Over de rol die Nederlandse militairen speelden. Maar ook over de gevolgen van de Koude Oorlog voor de wereld én voor zichzelf.

De Koude Oorlog digiles bestaat uit twee elementen: een digitale les en verdiepende opdrachten. Je kunt de digitale les klassikaal op het digibord uitvoeren óf de leerlingen kunnen de les zelfstandig volgen – thuis of op een computer in de klas.

Het programma is bedoeld om de lesstof over de Koude Oorlog te verrijken en leerlingen een levendiger beeld te geven van deze periode in de geschiedenis.

Gratis poster voor in de klas

Wil jij de Koude Oorlog geschiedenis als een chronologische tijdlijn in je lokaal hebben hangen?

Poster aanvragen
Stukken van de Berlijnse Muur, te zien in het NMM

Koude Oorlog in het museum

Hebben je leerlingen de digiles gevolgd? Beleef dan samen de geschiedenis van de Koude Oorlog in het museum. Sta oog in oog met de F-15 van het 32nd Tactical Fighter Squadron, waar de Amerikanen mee vlogen in Soesterberg. Of neem een kijkje in de themahal Oorlogen waar de leerlingen zich kunnen verdiepen in de Korea-oorlog. Als indrukwekkende afsluiting vind je op het buitenterrein twee échte stukken van de Berlijnse Muur.

Binnenkort beschikbaar: museum rondleiding Koude Oorlog

Iconisch object: de F-100 Super Sabre

Wist je dat wij in het bezit zijn van de laatste F-100 ‘Super Sabre’? Dit is een Amerikaanse jachtbommenwerper die onlosmakelijk verbonden is met Vliegbasis Soesterberg en de Koude Oorlog. Dit bijzondere toestel moest volledig gerestaureerd worden en door middel van een succesvolle crowdfunding is dit ons gelukt!

De F-100 Super Sabre is nu te zien in het museum!

Escape Room Bunker 83

Een bezoek aan Bunker 83 is lesverrijkend bij Koude Oorlog geschiedenisonderwijs. Leerlingen maken kennis met belangrijke aspecten van de Koude Oorlog, zoals de strijd om hegemonie en de nucleaire dreiging. Deze educatieve en spannende ervaring is te combineren met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum.

Gaan jullie de uitdaging aan?

Heb je een vraag? Of wil je reserveren?
Neem contact op met ons reserveringsbureau.

Neem contact op