Een strijd tussen oost en west

In de digiles leren leerlingen meer over de strijd tussen Oost en West en over de rol die Nederlandse militairen hebben gespeeld. Ook hebben we het over de gevolgen van de Koude Oorlog voor de wereld en voor leerlingen zelf.

De digiles bestaat uit twee elementen: een digitale les en verdiepende opdrachten. Je kunt de digitale les klassikaal op het digibord uitvoeren óf de leerlingen kunnen de les zelfstandig volgen – thuis of op een computer in de klas.

Met het programma willen we lesstof over de Koude Oorlog verrijken en een levendiger beeld creëren van deze periode in de geschiedenis.

Stukken van de Berlijnse Muur, te zien in het NMM

Koude Oorlog in het museum

Hebben je leerlingen de digiles gevolgd? Beleef dan samen de geschiedenis van de Koude Oorlog in het museum. Sta oog in oog met de F-15 van het 32nd Tactical Fighter Squadron, waar de Amerikanen mee hebben gevlogen in Soesterberg. Of neem een kijkje in de themahal Oorlogen waar de leerlingen zich verdiepen in de Korea-oorlog. Als indrukwekkende afsluiting vind je op het buitenterrein twee échte stukken van de Berlijnse Muur.

Iconisch object: de F-100 Super Sabre

Wist je dat we in het bezit zijn van de laatste F-100 ‘Super Sabre’? Dit is een Amerikaanse jachtbommenwerper die onlosmakelijk verbonden is met Vliegbasis Soesterberg en de Koude Oorlog. Dit bijzondere toestel is met behulp van een succesvolle crowdfunding gerestaureerd en is nu te zien in het Nationaal Militair Museum.

Escape Room Bunker 83

Leerlingen maken in de escape room Bunker 83 kennis met belangrijke aspecten van de Koude Oorlog, zoals de strijd om hegemonie en de nucleaire dreiging. Deze educatieve en spannende ervaring is te combineren met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum.

Durven jullie het aan?

Heb je een vraag? Of wil je reserveren?
Neem contact op met ons reserveringsbureau.

Neem contact op