Voel de dreiging van de Koude Oorlog in onze escape room Bunker 83

Voel de dreiging

Het is 1983. De aanhoudende spanning tussen de twee militaire grootmachten houdt de wereld in zijn greep. Betreed met de leerlingen een Russische of Amerikaanse atoombunker en voel de dreiging van de Koude Oorlog.

Totale wereldvernietiging ligt op de loer, vluchten uit Bunker 83 is hoe dan ook zinloos. Durven jij en je klas de juiste beslissingen te nemen?

Ops Room of War Room

Bunker 83 is een spannende ervaring waarbij alle keuzes het lot van de wereld bepalen. Welke leerlingen kiezen voor de Ops Room en welke voor de War Room? In de Ops Room wordt hard gewerkt om systemen te onderhouden. In de War Room worden de hersenen gekraakt en worden er strategische posities ingenomen. Ongeacht de keuze van de leerling moet de hele klas als één team functioneren en de vijand voor blijven!

Voor wie?

Leerlingen maken in 45 minuten kennis met belangrijke aspecten van De Koude Oorlog, zoals de strijd om hegemonie en de nucleaire dreiging. Verdeel de klas over twee teams om in Bunker 83 tegen elkaar te spelen.

Voor het voortgezet onderwijs biedt escape room Bunker 83 een educatieve ervaring in combinatie met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Door in de context van de Koude Oorlog zelf aan het werk te gaan en beslissingen te nemen, ervaren leerlingen de grote verantwoordelijkheid van hun eigen acties.

Tot maximaal 28 leerlingen met minimaal vier begeleiders.

 

In het kort

  • Bunker 83 is een immersive learning escaperoom voor de hele klas
  • Vanaf 3 VMBO, HAVO en VWO
  • 1 uur (45 minuten speeltijd)
  • € 150 (minimaal 6, maximaal 28 leerlingen)
  • Kerndoelen: Mens & Maatschappij 37, 40

Schoolbezoek boeken

Kies een datum en bepaal aan welke kant jij staat: Amerika of Rusland. Selecteer vervolgens een beschikbare tijd. Kom je met een grote groep? Kies dan beide landen om tegen elkaar te strijden!

Goed om te weten

De kosten voor de escape room zijn, exclusief toegang tot het museum, € 5 per leerling/begeleider.