Voel de dreiging van de Koude Oorlog in onze escape room Bunker 83

Voel de dreiging

Het is 1983. De aanhoudende spanning tussen de twee militaire grootmachten houdt de wereld in zijn greep. Betreed met je leerlingen een Russische of Amerikaanse atoombunker en voel de dreiging van de Koude Oorlog.

Totale wereldvernietiging ligt op de loer, vluchten uit Bunker 83 is dan ook zinloos. Durven jij en je klas de juiste beslissingen te nemen?

Ops Room of War Room

Bunker 83 is een spannende ervaring, waarbij alle keuzes het lot van de wereld bepalen. Welke leerlingen kiezen voor de Ops Room en welke voor de War Room? In de Ops Room wordt hard gewerkt om de systemen te onderhouden. In de War Room worden de hersenen gekraakt en moeten er strategische posities ingenomen worden. Ongeacht de keuze van de leerling moet de hele klas als één team functioneren en de vijand voor blijven!

Voor wie?

Bunker 83 is lesverrijkend bij Koude Oorlog geschiedenisonderwijs. Leerlingen maken in 45 minuten kennis met belangrijke aspecten van De Koude Oorlog, zoals de strijd om hegemonie en de nucleaire dreiging. Verdeel de klas over twee teams om in Bunker 83 tegen elkaar te spelen.

Voor het voortgezet onderwijs biedt escaperoom Bunker 83 een educatieve ervaring in combinatie met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. Door hen in de context van de Koude Oorlog zelf aan het werk te zetten en beslissingen te laten nemen, ervaren zij de grote verantwoordelijkheid van hun eigen acties.

Tot maximaal 28 leerlingen met minimaal 4 begeleiders.

 

In het kort

  • Bunker 83 is een immersive learning escaperoom voor de hele klas;
  • vanaf 3 VMBO, HAVO en VWO;
  • 1 uur (45 minuten speeltijd);
  • € 150,00 (minimaal 6, maximaal 28 leerlingen);
  • kerndoelen: Mens & Maatschappij 37, 40.

Reserveren?

Neem contact op met ons reserveringsbureau. Wij adviseren je graag over een op maat gemaakt dagprogramma.

Neem contact op

Goed om te weten

De kosten voor de escaperoom zijn exclusief toegang museum à € 4,00 per leerling/begeleider.