Lees voor

De alarmen loeien door Bunker 83. De radarbeelden laten de koers van vijandelijke raketten zien. Ze komen onze kant op! Koortsachtig probeer je de lanceercodes in te voeren. Vertwijfeld kijken jullie elkaar aan. Moeten we dit echt doen? Vernietigen wij de tegenstander, maar ook onszelf? Is de dreiging eigenlijk reëel? 

Op 26 september 1983 was het geen spel, maar realiteit. Stanislav Petrov was Luitenant-Kolonel bij de Luchtafweer Brigade van het Sovjet leger. En op de ochtend van 26 september begon het alarm te loeien: een inkomende Amerikaanse raket! Stanislav vertrouwde de computer echter niet. Hij volgde zijn orders niet blind op en besloot te wachten. Het bleek vals alarm. Op 26 september 1983 voorkwam Petrov met zijn actie een derde Wereldoorlog.

In escaperoom Bunker 83 stap je binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker en ervaar je met je klas de ijskoude spanning tussen twee wereldmachten. Het spelen van deze escaperoom met de hele klas is een spannende en leerzame ervaring. Hoe kalm opereren jullie onder de dreiging van totale wereldvernietiging? En wat doe je als je iets afwijkends ziet… maken jullie de juiste beslissing? Ontdek het in Bunker 83!

  • Voor wie?                                          vanaf 3 VMBO, HAVO en VWO
  • Duur van het programma:          60 minuten (45 minuten speeltijd)                                                         
  • Prijs:                                                  € 150,- (minimaal 6 leerlingen, maximaal 28 leerlingen)

Bunker 83 reserveren voor jouw klas? Stuur een e-mail naar reserveringen@nmm.nl of bel ons op 085-0036070.

Bij onderwijsgroepen vragen wij om per 10 leerlingen minimaal één begeleider mee te nemen die actief deelneemt aan het programma.

Deel deze pagina

Reserveren?

Eén van onze educatieve programma’s reserveren? Stuur een e-mail naar reserveringen@nmm.nl of bel ons via 085-0036070. Dan regelen wij het stoerste uitje voor jouw klas!

Let op: Vanaf 1 juni 12.00 uur weer open, daarna dagelijks vanaf 10.00 uur Bezoek uitsluitende mogelijk na online reserveren, óók als je al een geldig toegangsbewijs hebt.