Lees voor

Van 23 februari t/m 1 september 2019 is in het NMM de tentoonstelling 'Als de Russen komen'te zien. Deze tentoonstelling over Nederland en de Koude Oorlog sluit aan bij bij kerndoelen uit het voortgezet onderwijs. Omdat de de tentoonstelling een audiotour bevat is deze zonder begeleiding te bezoeken.

In de tentoonstelling maken leerlingen een multimediale reis door de jaren ‘50, ‘60, ‘70 en ‘80. Middels een 360-graden audiotour beleven zij hoe de wereld tijdens de Koude Oorlog was verdeeld in Oost en West. De rol van Nederland in een complexe internationale context staat hierin centraal. De tentoonstelling beschouwt de gebeurtenissen en ontwikkelingen vanuit politiek-, militair- en  maatschappelijk perspectief. Door nieuwsflitsen, bijzondere objecten, iconische muziek- en filmfragmenten en een atoombombeleving wordt deze gespannen periode op indrukwekkende en meeslepende wijze vormgegeven. 

  • Voor wie?                                           vanaf 3 VMBO-tl, 3 HAVO en 3 VWO
  • Doorlooptijd tentoonstelling:    60 minuten
  • Periode:                                             22 februari t/m 2 september 2019
  • Prijs:                                                   reguliere toegangsprijs, €4, per leerling 
  • Kerndoelen:                               
    • Mens en Maatschappij 36, 37, 38, 40 en 47
    • Leerverrijkend bij de Historische context Koude Oorlog

Voor het reserveren van educatieve programma’s of klasbezoeken kunt u contact opnemen met ons reserveringsbureau via reserveringen@nmm.nl of telefonisch via 085-0036 000, keuzenummer 2.

Ben je op zoek naar informatie over de tentoonstelling? Klik op de knop hieronder:

Deel deze pagina

Let op: Kom je langs? Draag een mondkapje en reserveer online een ticket met tijdslot, ook als je al een geldig toegangsbewijs hebt. Reserveren kan eenvoudig via de ticketpagina op de website.