Lees voor

Een uniek muziekfestival te midden van de grootste militaire collectie van Nederland, dat is de Nacht van de Militaire Muziek. Op zaterdag 21 maart 2020 geniet je hier van een veelzijdig muzikaal programma uitgevoerd door 200 militaire musici in samenwerking met bekende artiesten. Dit jaar is het thema '75 jaar vrijheid'.

Van groot orkest tot steelband

Wist je dat er meer dan 200 militaire musici in dienst zijn van Defensie? Van groot orkest tot caribische steelband, allemaal professionals met veel ervaring. Niet voor niks dat militaire muziek met regelmaat op grote podia te zien is: North Sea Jazz, het Prinsengrachtconcert, het Concertgebouw in Amsterdam en... ieder jaar in het NMM tijdens de Nacht van de Militaire Muziek!

Op zaterdag 21 maart doorbreken deze muzikanten de stilte in ons museum. Op 8 podia te midden van een sfeervol verlicht museum treden zij op, ook dit jaar weer met een aantal speciale gasten. Kijk hieronder welke dat zijn!

Speciale gasten

Jaarlijks is de Nacht van de Militaire Muziek een unieke samensmelting tussen 's lands militaire orkesten en fanfares en bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar geven daarnaast ook militaire musici van onze oosterburen, de Bundeswehr, acte de présence. Speciale gasten zijn daarnaast:

  • Giovanca: zangeres en presentatrice VPRO Vrije Geluiden, zingt Kaapverdische muziek met Ensemble Marinierskapel
  • Andy Narell: steel drummer werkte samen met oa Toto, Sting, Toots Tielemans
  • Abdelkader Benali: Marokkaans-Nederlandse schrijver en TV presentator, gaat met Klarinetkwartet Luchtmacht op zoek naar de roots van een moslimjongen
Reserveer je tickets

Laat je inspireren

Verrassend klassiek, veelzijdige jazz, of swingende big band? Jij kiest! 

Om half 7 openen de deuren van ons sfeervol verlicht museum en een muzikaal programma dat bol staat van diversiteit, samenwerking en vrijheid. Muzikanten en muziekstijlen uit verschillende windstreken zoeken elkaar op voor een spannende en prikkelende ontmoetingen. Het volledige programma wordt later op deze pagina bekend gemaakt.

Tickets

Voor de Nacht van de Militaire Muziek is een evenemententicket nodig, toegangspassen (zoals de Museumkaart of Defensiepas) zijn niet geldig voor evenementen van het NMM. Tickets kosten € 17,50 (incl. servicekosten & parkeren). 

Goed om te weten: de ticketverkoop gaat hard en het festival is jaarlijks steevast uitverkocht. Wil jij erbij zijn? Zorg dat je niet te lang wacht en bestel vandaag nog je tickets! 

Reserveer direct

Arrangementen

Wil je onbezorgd genieten van de muziek en sfeer van het festival? Reserveer aanvullend op je ticket een arrangement met drank en hapjes. Hieronder lees je welke opties er zijn, reserveren kan via reserveringen@nmm.nl of 085 003 6070.

VIP zilver

  • Gehele avond Hollands drankenassortiment
  • Onbeperkt snacks gedurende het festival
  • Kosten: €50,- per persoon (excl. toegangsbewijs)

Op vertoon van het VIP zilver kan bij alle bars drank besteld worden. 

 

VIP brons 

  • Gehele avond Hollands drankenassortiment
  • Kosten: €40,- per persoon (excl. toegangsbewijs)

Op vertoon van het VIP brons kan bij alle bars drank besteld worden. 

LET OP

De Nacht van de Militaire Muziek is een evenement van het NMM in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Toegangspassen voor het museum (zoals de Museumkaart en Defensiepas) zijn voor dit evenement niet geldig. 
Koop hier je tickets voor Nacht van de Militaire Muziek