Lees voor

Een uniek muziekfestival te midden van de grootste militaire collectie van Nederland, dat is de Nacht van de Militaire Muziek. Op zaterdag 21 maart 2020 geniet je hier van een veelzijdig muzikaal programma uitgevoerd door 200 militaire musici in samenwerking met bekende artiesten. Dit jaar is het thema '75 jaar vrijheid'.

Van groot orkest tot steelband

Wist je dat er meer dan 200 militaire musici in dienst zijn van Defensie? Van groot orkest tot caribische steelband, allemaal professionals met veel ervaring. Niet voor niks dat militaire muziek met regelmaat op grote podia te zien is: North Sea Jazz, het Prinsengrachtconcert, het Concertgebouw in Amsterdam en... ieder jaar in het NMM tijdens de Nacht van de Militaire Muziek!

Op zaterdag 21 maart doorbreken deze muzikanten de stilte in ons museum. Op 8 podia te midden van een sfeervol verlicht museum treden zij op, dit jaar met speciale gasten:

  • Giovanca: zangeres en presentatrice VPRO Vrije Geluiden
  • Andy Narell: componist en jazz steel drummer, werkte samen met oa Sting
  • Abdelkader Benali: Marokkaans-Nederlandse schrijver en TV presentator

Laat je inspireren

Verrassend klassiek, veelzijdige jazz, of swingende big band? Jij kiest! 

Om half 7 openen de deuren van ons sfeervol verlicht museum en een muzikaal programma dat bol staat van diversiteit, samenwerking en vrijheid. Muzikanten en muziekstijlen uit verschillende windstreken zoeken elkaar op voor een spannende en prikkelende ontmoetingen. Het volledige programma wordt later op deze pagina bekend gemaakt.

Jaarlijks trekt de Nacht zo'n 3.000 bezoekers. Het festival is steevast uitverkocht. Wil jij de 2020-editie niet missen? Reserveer dan direct je tickets.

Reserveer direct

Tickets

De kaartverkoop voor de Nacht van de Militaire Muziek 2020 is van start. Kaarten kosten € 17,50 (incl. servicekosten & parkeren).

Goed om te weten: de ticketverkoop gaat hard. Al onze kortingskaarten zijn helaas al op. Wil jij erbij zijn? Bestel dan snel je tickets! 

Tickets bestellen

LET OP

De Nacht van de Militaire Muziek is een evenement van het NMM, 
toegangspassen voor het museum zijn voor dit evenement niet geldig. 
Koop hier je tickets voor Nacht van de Militaire Muziek.