Lees voor

Het evenement is uitverkocht! Het is helaas niet meer mogelijk online tickets te kopen. Ook zijn er aan de deur geen kaarten meer beschikbaar.

Veelzijdig festival

Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema 'vader' dat op meerdere momenten terugkomt. Zo heeft Herman van Veen de compositie ‘Veterenanen serenade 1441’ opgedragen aan soldaat 1441 van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten Jan van Veen (1918-2000). Het werk wordt uitgevoerd door muzikanten van de KMKJWF. Kom op tijd want vol is vol.

Artist in Residence is fluitist en musicoloog Ronald Snijders, de zoon van Eddy Snijders die destijds dirigent was van de TRIS-kapel. Maak kennis met muziek op het grensvlak van militaire marsen en Surinaamse Kaseko.

Bekijk hier de trailer van de Nacht van de Militaire Muziek om een impressie te krijgen van de sfeer van voorgaande jaren tijdens deze zeer veelzijdige muziekavond!

Bekijk de voorlopige programmering

Speciale gasten

Efraim Trujillo is uitgenodigd door de Fanfare Bereden Wapens voor een latin-jazz programma. Efraim speelde op alle belangrijke jazzpodia met onder meer New Cool Collective en The Ploctones. In het Arsenaal, onder The Dogfight, kan er gedanst worden op deze latin-jazzmuziek. 

De Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Trompetten van Oranje. De vijf beste trompettisten van Nederland staan op één podium en tonen wat ze kunnen. Het optreden eindigt in een feestje met vele collega-trompettisten.

Waar marsmuziek pelotons op straat in beweging krijgen doen DJ’s dit op festivals met hun beats. DJ Jimmy Ouwens is zelf militair en kent beide werelden. Air Assault heet het programma dat samen met blazers van het RFGGJ is samengesteld.

Klik hier om het voorlopige blokprogramma te bekijken.

Praktische informatie

Het NMM is geopend vanaf 18.30 uur. Het festival start om 19.00 uur. Het grootste deel van de voorstellingen is rond 23.30 uur afgelopen, maar u hebt tot 01.00 uur de gelegenheid om na te genieten in de Big Band tent.

Verspreid door het museum zijn er verschillende horecapunten te vinden waar u - tegen betaling - kunt genieten van een hapje en een drankje.

Op de avond zelf ontvangt u het programmaboekje.

Alle praktische informatie over het festival op een rijtje? Bekijk hier de festivalinformatie. 

Tickets

Het evenement is uitverkocht!

Let op: de museumkaart, veteranen- of Defensiepas en andere kortingspassen zijn niet geldig als toegangsbewijs voor dit evenement. 

Ticket + busvervoer

In samenwerking met Hollanddagtrips worden tickets aangeboden inclusief busvervoer. De mogelijkheden zijn:

Aanvang 19.30 uur. Opstapplaatsen en vertrektijden van de touringcar naar Soesterberg:

Route 1
Amsterdam Sloterdijk - 17.00 uur
Utrecht CS - 18.00 uur

Route 2
Den Haag CS - 17.00 uur
Rotterdam CS - 17.45 uur

Aankomst in Soesterberg: 19.00 uur.  Vertrek vanuit Soesterberg terug naar opstapplaatsen: 23.00 uur.

Tickets voor dit arrangement kosten €35,- en kunnen uitsluitend per e-mail besteld worden via info@hollanddagtrips.nl