Op zaterdag 17 maart 2018 vindt in het NMM de vierde editie van de ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. Op de mooiste plekken in het museum presenteren 200 militaire musici 36 concerten. Speciale gasten dit jaar zijn: jazz-fluitist en musicoloog Ronald Snijders, Efraim Trujillo, Trompetten van Oranje en DJ Jimmy Ouwens. In première gaat: Herman van Veens 'Veteranen serenade 1441'.

Veelzijdig festival

Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema 'vader' dat op meerdere momenten terugkomt. Zo heeft Herman van Veen de compositie ‘Veterenanen serenade 1441’ opgedragen aan soldaat 1441 van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten Jan van Veen (1918-2000). Het werk wordt uitgevoerd door muzikanten van de KMKJWF. Kom op tijd want vol is vol.

Artist in Residence is fluitist en musicoloog Ronald Snijders, de zoon van Eddy Snijders die destijds dirigent was van de TRIS-kapel. Maak kennis met muziek op het grensvlak van militaire marsen en Surinaamse Kaseko.

Bekijk hier de trailer van de Nacht van de Militaire Muziek om een impressie te krijgen van de sfeer van voorgaande jaren tijdens deze zeer veelzijdige muziekavond!

Bekijk de voorlopige programmering

Speciale gasten

Efraim Trujillo is uitgenodigd door de Fanfare Bereden Wapens voor een latin-jazz programma. Efraim speelde op alle belangrijke jazzpodia met onder meer New Cool Collective en The Ploctones. In het Arsenaal, onder The Dogfight, kan er gedanst worden op deze latin-jazzmuziek. 

De Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen biedt ruimte aan de Trompetten van Oranje. De vijf beste trompettisten van Nederland staan op één podium en tonen wat ze kunnen. Het optreden eindigt in een feestje met vele collega-trompettisten.

Waar marsmuziek pelotons op straat in beweging krijgen doen DJ’s dit op festivals met hun beats. DJ Jimmy Ouwens is zelf militair en kent beide werelden. Air Assault heet het programma dat samen met blazers van het RFGGJ is samengesteld.

Klik hier om het voorlopige blokprogramma te bekijken.

Koop tickets

Praktische informatie

Het NMM is geopend vanaf 18.30 uur. Het festival start om 19.00 uur. Het grootste deel van de voorstellingen is rond 23.30 uur afgelopen, maar u hebt tot 01.00 uur de gelegenheid om na te genieten in de Big Band tent.

Verspreid door het museum zijn er verschillende horecapunten te vinden waar u - tegen betaling - kunt genieten van een hapje en een drankje.

Op de avond zelf ontvangt u het programmaboekje.

Alle praktische informatie over het festival op een rijtje? Bekijk hier de festivalinformatie. 

Tickets

Tickets voor dit muziekfestival zijn zowel online als bij de kassa te koop. De ticketprijs bedraagt €15,-. Wij raden u aan tijdig tickets te kopen, omdat de eerdere edities helemaal uitverkocht waren.

Let op: de museumkaart, veteranen- of Defensiepas en andere kortingspassen zijn niet geldig als toegangsbewijs voor dit evenement. 

Wilt u de Nacht van de Militaire Muziek met een groep bezoeken? Bij aankoop van minimaal 20 tickets, ontvangt u €2,50 korting per ticket. U kunt hiervoor contact opnemen met het reserveringsbureau, dat te bereiken is op 085 003 6000 (keuzenummer 2) of per e-mail via reserveringen@nmm.nl. 

koop tickets
Let op: wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om uw bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken en om u relevante boodschappen te tonen. Als u verder gaat op onze site, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.