Nacht van de Militaire Muziek

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2024 was het zover: de tiende editie van de Nacht van de Militaire Muziek. Een muziekfestival in het Nationaal Militair Museum met zo’n 2.000 bezoekers per dag.

Jubileumeditie

MAKANDRA - MET ELKAAR

Op de Nacht van de Militaire Muziek vind je jaarlijks unieke, mooie en inspirerende optredens. In 2024 gingen we bij de tiende editie van ‘de Nacht’ een stap verder. De Surinaamse legerkapel was er met kaseko en andere Caraïbische muziek. De jubileumeditie werd voor het eerst op twee avonden georganiseerd.

Om koers te houden tussen dertig optredens waren er vier interesse-routes te volgen: Verhalen vertellen, Pop, jazz en wereld, Militaire tradities en Klassieke muziek.

Het thema van het muziekfestival was dit jaar: Makandra. Makandra betekent ‘samen’ of ‘met elkaar’ in het Surinaams. En met elkaar hebben we een prachtig programma samengesteld. Zo verbindt militaire muziek mensen en culturen.

Kom alvast in de stemming en bekijk de aftermovie van 2024

Verbinding met mensen & culturen

We geven tijdens ‘de Nacht’ aandacht aan stads- en streekcultuur uit eigen land. Met militaire muziek zoeken we de verbinding met mensen en culturen. Mediterrane muziek, latin, soul, klassieke en marsmuziek. Het is er allemaal. De Nacht van de Militaire Muziek is een festival vol inspiratie en gezelligheid. Voor de liefhebbers zal het lastig zijn te moeten kiezen uit zoveel moois.

Nacht van de Militaire Muziek 2024
Nacht van de Militaire Muziek 2024
Nacht van de Militaire Muziek 2024