Lees voor

Wat doe jij tijdens de herfstvakantie? Van 10 t/m 25 oktober zijn wij ook op maandag geopend en zijn er dagelijks weer stoere extra activiteiten! Reserveer je wel eerst je aankomsttijd via onze ticketpagina? Reserveren is namelijk verplicht, ook als je al een geldig toegangsbewijs hebt. Let op: check vooraf data en tijden voor beschikbaarheid van de buitenactiviteiten.

Meerijden of zelf sturen?

Ieder weekend kun je vanaf 12.00 uur meerijden op een rupsvoertuig of zelf rijden in onze mini-tanks of mini-jeeps. Van 10 t/m 25 oktober staan onze voertuigen zelfs dagelijks vanaf 12:00 uur voor je klaar! Tickets koop je ter plaatse bij onze buitenkassa, kassa sluit onder voorbehoud van drukte om 15.30 uur.

Mini-tank rijden

  • vanaf 8 jaar en minimale lengte 1.35m
  • €7,50 per ritje

Mini-jeep of mini-LaRo (Land Rover) rijden

  • vanaf 4 jaar
  • €3,- per ritje
  • begeleiding door ouder / verzorger

Meerijden op half-rups

  • €5,- per persoon
  • de voertuigen hobbelen flink, meerijden op eigen risico

Let op: meerijden en zelf rijden tot 10 oktober alleen in het weekend!

Speur en leer alles over camouflage

Hoe zorgt een soldaat ervoor dat hij zich kan verbergen? En wat hebben dieren hiermee te maken? Deze herfstvakantie leren kinderen alles over camouflage. Bij de kassa is van 10 t/m 25 oktober onze speciale camo-speurtocht ‘Camouflage: je ogen bedrogen’ verkrijgbaar. Bij aankoop van de speurtocht krijg je gratis een stoere camo-pet! Doe je mee? Meld je dan bij het NMM!

Muziek onder de Luifel

Heb jij livemuziek gemist de afgelopen tijd? Tot en met 18 oktober klinkt er bij ons ieder weekend muziek onder de luifel! Op zaterdag is er jazz en op zondag klinkt er klassiek. De optredens worden gratis aangeboden door het Ministerie van Defensie en het Impresariaat Militaire Muziek. Bekijk hier het programma en de tijden.

Ontdek het NMM via de app New Dawn

Vliegbasis Soesterberg is in gevaar! Download onze app ‘New Dawn’ en kom zo snel mogelijk naar het Nationaal Militair Museum. Onder leiding van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen.

Doe het lekker zelf!

Ook in het museum is er van alles te zien en te doen. Speciaal voor kinderen is er de interactieve speelruimte Xplore. Hier ontdekken kinderen alles zelf én mogen zelfs overal aanzitten! Leef je uit in een F-16, leer NATO-taal of kruip in de tank en schakel de vijand uit.

Stormbaan

Buiten wacht de stormbaan voor de stoere kids: wie heeft de snelste tijd? De stormbaan is maar liefst 500 meter lang! Daar kunnen ze hun energie wel kwijt.

Militaire voertuigen Hangaar 8

Tijdens de herfstvakantie kun je stoere militaire voertuigen van dichtbij bekijken! Dagelijks van 12:00 tot 16:00 uur staan de voertuigen voor Hangaar 8 opgesteld.

Geniet van de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg

Ervaar zelf het weidse uitzicht vanaf de voormalige landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Te voet of op de fiets, Park Vliegbasis Soesterberg is vrij toegankelijk. Let wel: het museumterrein + parkeerplaatsen zijn geoepend tijdens openingstijden van het museum.

Bewonder het uitzicht vanaf Gebouw 45

Gebouw 45, ook wel uitzichtpaviljoen Belvedère genaamd, geeft een geweldig uitzicht over het museum en het bijzondere natuurgebied. Dit is het oudste luchtvaartgebouw van Nederland en is in 2013, tijdens de bouw van het museum, in haar oude staat teruggebracht.

Ontdek de geheimen van Vliegbasis Soesterberg

Wandel langs een oude schuilkelder, commandobunker en vliegbaan;  ofwel de geheimzinnige overblijfselen van de oude vliegbasis! Deze wandelroute is verkrijgbaar bij de entreebalie.

Bestel je tickets!

Reserveren van tickets kan gemakkelijk via onze ticketpagina.