Lees voor

Wat doe jij tijdens de herfstvakantie? Tot en met 25 oktober zijn wij ook op maandag geopend en zijn er dagelijks weer stoere extra activiteiten! Reserveer je wel eerst je aankomsttijd via onze ticketpagina? Reserveren is namelijk verplicht, ook als je al een geldig toegangsbewijs hebt. Let op: check vooraf data en tijden voor beschikbaarheid van de buitenactiviteiten.

Speur en leer alles over camouflage

Hoe zorgt een soldaat ervoor dat hij zich kan verbergen? En wat hebben dieren hiermee te maken? Deze herfstvakantie leren kinderen alles over camouflage. Bij de kassa is t/m 25 oktober onze speciale camo-speurtocht ‘Camouflage: je ogen bedrogen’ verkrijgbaar. Bij aankoop van de speurtocht krijg je gratis een stoere camo-pet! Doe je mee? Meld je dan bij het NMM!

Pssst.. tijdens de speurtocht maak je ook nog eens kans op een stoere prijs!

Meerijden of zelf sturen?

Tot en met 25 oktober staan onze voertuigen dagelijks vanaf 12:00 uur voor je klaar! Tickets koop je ter plaatse bij onze buitenkassa, kassa sluit onder voorbehoud van drukte om 15.30 uur.

Mini-tank rijden

  • vanaf 8 jaar en minimale lengte 1.35m
  • €7,50 per ritje

Mini-jeep of mini-LaRo (Land Rover) rijden

  • vanaf 4 jaar
  • €3,- per ritje
  • begeleiding door ouder / verzorger

Meerijden op de half-track of M688*

  • vanaf 8 jaar
  • half-track: €5,- per persoon
  • M688: €10,- per persoon
  • de voertuigen hobbelen flink, meerijden op eigen risico

* Soms kan het voorkomen dat onze rupsvoertuigen kapot gaan en helaas niet rijden.

Let op: t/m 25 oktober iedere dag van 12:00 tot 16:00 uur.

Ontdek het NMM via de app New Dawn

Vliegbasis Soesterberg is in gevaar! Download onze app ‘New Dawn’ en kom zo snel mogelijk naar het Nationaal Militair Museum. Onder leiding van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen.

Doe het lekker zelf!

In het museum is er van alles te zien en te doen. Speciaal voor kinderen is er de interactieve speelruimte Xplore. Hier ontdekken kinderen alles zelf én mogen zelfs overal aanzitten! Leef je uit in een F-16, leer NATO-taal of kruip in de tank en schakel de vijand uit.

Stormbaan

Buiten wacht de stormbaan voor de stoere kids: wie heeft de snelste tijd? De stormbaan is maar liefst 500 meter lang! Daar kunnen ze hun energie wel kwijt.

Militaire voertuigen Hangaar 8

Tijdens de herfstvakantie kun je stoere militaire voertuigen van dichtbij bekijken! Dagelijks van 12:00 tot 16:00 uur staan de voertuigen voor Hangaar 8 opgesteld.

Geniet van de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg

Ervaar zelf het weidse uitzicht vanaf de voormalige landingsbaan en geniet van de bijzondere natuur. Te voet of op de fiets, Park Vliegbasis Soesterberg is vrij toegankelijk. Let wel: het museumterrein + parkeerplaatsen zijn geoepend tijdens openingstijden van het museum.

Bewonder het uitzicht vanaf Gebouw 45

Gebouw 45, ook wel uitzichtpaviljoen Belvedère genaamd, geeft een geweldig uitzicht over het museum en het bijzondere natuurgebied. Dit is het oudste luchtvaartgebouw van Nederland en is in 2013, tijdens de bouw van het museum, in haar oude staat teruggebracht.

Ontdek de geheimen van Vliegbasis Soesterberg

Wandel langs een oude schuilkelder, commandobunker en vliegbaan;  ofwel de geheimzinnige overblijfselen van de oude vliegbasis! Deze wandelroute is verkrijgbaar bij de entreebalie.

Reserveer nu je tickets!

Reserveer je tickets met aankomsttijd gemakkelijk via onze ticketpagina.

Heb je op de dag van je bezoek verkoudheids- of koortsklachten? Blijf dan thuis. 

Let op: reserveer vooraf je bezoek en draag een mondkapje. Reserveer je tickets online.