Lees voor

Hoe voelt Jack zich als hij zijn slaapkamer aan een Duitse soldaat af moet staan? Wat schrijft Corrie aan haar vader die gevangen zit in kamp Amersfoort? Hoe vindt de vader van Ad zijn familie terug tijdens de bevrijding? 

De Klas van ’45 is een interactieve belevingstour die start in een klaslokaal uit de jaren veertig. De leerlingen nemen plaats in de schoolbanken en worden voorgesteld aan de kinderen Cor, Jack, Frits, Corrie en Ad. Na een korte kennismaking stappen ze door één van de vijf deuren uit de klas en maken ze een reis door de verhalen van de kinderen. De ontroerende scenario’s zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.

  • Voor wie?                                           leerlingen uit groep 7/8
  • Duur van het programma:           90 minuten
  • Prijs:                                                    € 2,50 per leerling (excl. entree museum van € 4,- per leerling/begeleider)
  • Maximaal aantal leerlingen:       32

De Klas van '45 reserveren voor jouw klas? Stuur een e-mail naar reserveringen@nmm.nl of bel ons op 085 - 0036070.

Bij onderwijsgroepen vragen wij om per 10 leerlingen minimaal één begeleider mee te nemen die actief deelneemt aan het programma.

Neem een kijkje in de 'klas van '45'

Deel deze pagina

Reserveren?

Eén van onze educatieve programma’s reserveren? Stuur een e-mail naar reserveringen@nmm.nl of bel ons via 085 - 0036070 Dan regelen wij het stoerste uitje voor jouw klas!