De Klas van '45
Beleef de verhalen van vijf schoolkinderen, alsof je er zelf bij was.

Alles over het lesprogramma

De Klas van ’45 Xperience is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs. De beleving met begeleid lesprogramma sluit aan bij de kenmerkende aspecten van het tijdperk Wereldoorlogen en de Holocaust (kerndoel 52).

Leerlingen gaan met de museumdocent aan de slag met ontdekkistjes.

Complete beleving

Het begeleide lesprogramma laat leerlingen deze indringende verhalen beter begrijpen en verwerken. Onze museumdocent begeleidt de leerlingen in vier groepen (van maximaal acht kinderen en één begeleider). Om de beurt gaan zij De Klas van ’45 binnen.

De overige groepen gaan in tweetallen aan de slag met ontdekkistjes met échte voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. De museumdocent sluit het programma af met een nagesprek en een quiz.

In de digiles neemt Lisa Wade de leerlingen mee terug in de tijd.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding maakt het bezoek nog leerzamer. Doe voorafgaand samen met je leerlingen de gratis De Klas van ’45 digiles.

De digiles start met een filmpje waarin Lisa Wade een voorproefje geeft en vertelt wat er allemaal op school veranderde in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens maken je leerlingen aan de hand van interactieve opdrachten kennis met de vijf hoofdpersonen uit het lesprogramma: de kinderen Cor, Jack, Frits, Corrie en Ad.

Gratis digiles Klas van '45

Terug op school

Veel leerlingen zijn onder de indruk van de verhalen uit De Klas van ’45. Je kunt na het bezoek met behulp van het tweede deel van de digiles met je leerlingen reflecteren op de gevolgen die de Tweede Wereldoorlog had op de levens van Cor, Jack, Frits, Corrie, Ad.

Ook sta je samen stil bij kinderen die vandaag de dag in een oorlogssituatie leven en wat organisaties zoals War Child voor deze kinderen kunnen betekenen.  

Heb je een vraag? Of wil je reserveren?
Neem contact op met ons reserveringsbureau.

Neem contact op