Lees voor

Je kunt tegenwoordig geen krant meer openslaan, zonder te lezen dat we ons in een nieuwe Koude Oorlog bevinden. Maar hoe begon eigenlijk die eerste? En hoe verhouden historische gebeurtenissen zich tot de 'nieuwe' Koude Oorlog?

Nederland en de Koude Oorlog

Met de tentoonstelling 'Als de Russen komen' besteedt het NMM in 2019 aandacht aan de Koude Oorlog. In een aangrijpende 3D-audiotour en langs bijzondere objecten uit binnen- en buitenland (her)beleef je in deze tentoonstelling de gespannen periode waarin de wereld was verdeeld in Oost en West. Ook recente gebeurtenissen zoals cyber warfare, hacks en fake-news worden in de tentoonstelling behandeld. 

T/m 1 september 2019 te zien. Mis hem niet en bestel alvast je tickets!

Tickets bestellen

Zij gingen je voor

Sinds de opening in februari bezochten al meer dan 20.000 mensen de tentoonstelling. Van gezinnen met kinderen, tot oud-gedienden en dienstplichtigen. Veel bezoekers herkennen de verhalen en gebeurtenissen die zich in de jaren '60 tot begin jaren '90  afspeelden. 

Het is niet voor niets dat de Volkskrant onze tentoonstelling recenseerde met de titel "Ongemakkelijk actueel". De Koude Oorlog is ook in onze dagelijkse actualiteit aanwezig. 

Koop tickets

Topstukken

Vanuit heel Europa zijn bijzondere objecten verzameld om de tentoonstelling vorm te geven, van een reusachtige Chieftain tank in urban camouflage, tot een mini-spionage cameraatje. Stuk voor stuk objecten met een bijzonder verhaal.

In de tentoonstelling beleef je het verhaal van de Koude Oorlog middels een 3D-audiotour. Een tour vol herkenning uit het verleden, maar ook met het heden. Mis het niet!

Koop tickets

Met steun van

De tentoonstelling is tot stand gekomen met steun van het VSB fonds, het Mondriaanfonds, en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Bekijk hieronder ook onze overige actiteitein in het kader van de Koude Oorlog.