Dagje uit Amersfoort

Er zijn genoeg dingen te doen en te zien in Amersfoort. Kom de stad binnen via een van de bekendste bezienswaardigheden van Amersfoort: de Koppelpoort. Loop vervolgens door naar het oude centrum en bewonder de Grote en de Kleine Spui. Vergeet ook niet de Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen en geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

In Amersfoort kun je ook goed winkelen. Zo vind je er hippe woonwinkels, unieke boetiekjes en diverse vintage winkels. Ook de grote merken zijn vertegenwoordigd.

Ben je een kunstliefhebber? Ga naar Kunsthal KAde of Musiom. Wil je verder de geschiedenis induiken? Bezoek dan Museum Flehite.

Houd je van een biertje? Sluit je dag af bij de oudste bierbrouwerij van Amersfoort.

Meer tips voor een dagje naar Amersfoort? Wat je ook kiest, je zult een geweldige tijd hebben!

koppelpoort amersfoort dagje uit
vathorst amersfoort
amersfoort dagje uit

Dagje Utrecht

Als je een dagje naar Utrecht gaat, mag een bezoekje aan de beroemde Domkerk niet ontbreken. Twee andere mooie kerken om te bezoeken zijn de Sint-Janskerk en de Sint-Pieterskerk. 

Voor de winkelliefhebbers is Utrecht een waar walhalla. Je vindt er Hoog Catherijne met alle bekende winkels, maar ook in de zijstraatjes vind je unieke boetiekjes.

Bovendien vind je tal van musea in Utrecht. Het meest bekende is het Centraal Museum, maar ook het Nijntje museum is zeker de moeite waard om te bezoeken met kleine kinderen.

Is het mooi weer? Vaar door de grachten en bekijk Utrecht vanaf het water. Sluit je rondvaart af met een borrel in een van de tentjes aan de gracht.

kanaal utrecht dagje uit
domtoren utrecht dagje uit
utrecht centraal dagje uit

Dagje uit Soest

Wanneer je een dagje naar Soest gaat mag een bezoek aan het Nationaal Militair Museum natuurlijk niet ontbreken, maar ook in Soest zelf is van alles te doen.

Voor natuurliefhebbers is Soest een fantastisch startpunt voor diverse wandelingen. Bezoek Landgoed de Paltz voor een heerlijke wandeling. Of ga naar Natuurgebied De Soesterduinen en verken het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht. Ook voor kinderen is dit een leuk gebied om te vliegeren of te klimmen in de klimbomen.

Op zoek naar cultuur? Bewonder de Oude Kerk die dateert uit 1350 of geniet van muziek in openluchttheater ‘Cabrio’.

Veel plezier!

soest dagje uit
soesterduin natuur
soest natuur dagje uit