Lees voor

Ontdek de geheimen van de Koude Oorlog op Park Vliegbasis Soesterberg. Op 19 en 20 oktober bruist het van de activiteiten. In het kader van het themajaar Koude Oorlog organiseert de Provincie Utrecht samen met een aantal partners een tweedaags evenement met een uitgebreid programma voor jong en oud.

Themajaar Koude Oorlog

Tussen 1945 en 1991 was Europa in de greep van een oorlog die nooit uitbrak: de Koude Oorlog. Een tijd van Oost tegen West, spionage en de dreiging van de atoombom. Vliegbasis Soesterberg is een uitgestrekt terrein met een roemrucht verleden als het om de Koude Oorlog gaat. Hier vind je overal nog sporen uit die tijd: shelters, munitiedepots, verschillende bunkers en een Amerikaanse atoombunker.  

Evenement

In het weekend van 19 en 20 oktober 2019 beleef je de Koude Oorlog verhalen en geheimen tijdens een door de Provincie Utrecht georganiseerd evenement. Beleef de Koude Oorlog met theater, verhalen, kunstwerken, muziek, film, lezingen en meer.

Het evenement is gratis te bezoeken en er is een uitgebreid programma voor jong en oud met een geocache-fietspuzzeltocht, lezingen, rondleidingen en gamerooms voor verschillende leeftijden. 

Klik hier om het volledige programma te bekijken