Lees voor

Van 3000 jaar oude speerpunten tot aan een F-16 straaljager: in het NMM vind je álles over de Nederlandse krijgsmacht. Dat maakt een bezoek aan het NMM niet alleen leerzaam, maar ook leuk! Benieuwd wat er allemaal te doen is voor jouw klas?

Educatieve programma's

Het NMM biedt verschillende interessante educatieprogramma's voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Of het nu gaat om een rondleiding op maat of een stoere bootcamp buiten. 

Bij het NMM leer je spelenderwijs en op interactieve wijze over onze militaire geschiedenis. Benieuwd naar onze educatieprogramma's?

Vraag het NMM educatieprogramma aan

Basisonderwijs

Een educatief uitje was nog nooit zó leuk! En dat niet alleen: een uitje naar het NMM is ook nog eens super leerzaam. 

In het NMM maken leerlingen actief kennis met onze militaire geschiedenis en techniek. Zo  ontdek je met je klas spelenderwijs alles zelf in Xplore: hoe bestuur je een F-16, hoe maak je buskruit en hoe voelt het om in een geschutskoepel te zitten? Hier zoeken ze het lekker zelf uit!

Daarnaast kun je een stoere bootcamp doen, luisteren naar verhalen van een veteraan of leren over de Tweede Wereldoorlog in 'De Klas van '45'. Meer weten?

MEER INFORMATIE VOOR BASISONDERWIJS

Voortgezet onderwijs

Een klassenuitje naar het NMM is de ideale combinatie van leerzaam en leuk! Want een regulier museumbezoek is makkelijk te combineren met een rondleiding op maat, onze spannende escape room Bunker 83 over de Koude Oorlog, Dilemmales of een Bootcamp met de hele klas. Durven jullie het aan?

Meer info voor VOORTGEZET ONDERWIJS