Over het boek

Léo Major (1921 – 2008) groeit op in een arbeiders wijk in het Franstalige deel van Montréal tijdens de grootste economische crisis van de 20 e eeuw. In 1940 meldt hij zich als 19 jarige vrijwillig aan bij het Canadese leger. Hij wordt ingedeeld bij het Régiment de la Chaudière en krijgt in Engeland een opleiding tot verbindelaar. Hier raakt hij voor het leven bevriend met Welly Arseneault. Op 6 juni 1944 (D-Day) landen Léo en Welly met duizenden andere Canadezen op Juno Beach aan de Normandische kust.

Dit boek beschrijft het bijzondere verhaal van Léo Major en volgt hem via de landingsstranden in Normandië, naar de poldergevechten in het modderige Zeeuws Vlaanderen, de barre winter in Berg en Dal en de bevrijding van Zutphen en Zwolle. Een verhaal vol emotie: over nachtelijke verkenningsacties, verwondingen op het slagveld, het verlies van een vriend, heldendom.

Specificaties

  • 332 bladzijden
  • 138 illustraties, waarvan 43 full colour

Prijs en waar te koop

  • €36,95
  • Uitsluitend te koop in de museumwinkel

Over de auteurs

Dick van Wageningen (1971) studeerde bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn studie aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam kwam hij in dienst bij Claus en Kaan Architecten. In 2014 werd hij partner in het bureau en werkt vanaf dat moment onder eigen naam samen met Felix Claus. Voor het ontwerp van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg ontving hij in 2015 de prestigieuze Abe Bonnema Architectuurprijs.

Dirk Staat (1964) studeerde militaire geschiedenis in Leiden. Na gewerkt te hebben bij de Sectie Militaire Geschiedenis van de Koninklijke Landmacht was hij tien jaar lang Hoofd van Museum Bronbeek. In 2004 ging hij aan de slag als Directeur Collecties in het Legermuseum in Delft. Hij werkte jarenlang aan de realisatie van het Nationaal Militair Museum en is daar sinds 2014 werkzaam als Conservator Public History.

Blind Fury is nu te koop in de museumwinkel voor €36,95