Ontdek de F-16

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg bracht met de tentoonstelling ‘F-16: 50 JAAR FAST FORWARD‘ een eerbetoon aan de F-16. Wil je alles van de F-16 weten en unieke kijkjes achter de schermen krijgen? Bekijk de F-16-serie op YouTube!

De tentoonstelling was te zien t/m 7 januari 2024.

Benieuwd hoe de tentoonstelling 'F-16: 50 JAAR FAST FORWARD' tot stand is gekomen? Bekijk aflevering één hier.
Het ontwerp van de F-16 is revolutionair. In het tweede deel van onze YouTube-serie laat conservator Alfred zien waarom de ontwikkeling van de F-16 zo bijzonder is.
De wereld van straaljagers is er een vol tradities en rituelen. In aflevering drie ontdek je meer over de squadrons en hun tradities.
Hoe is het om met een F-16 op missie te gaan? In aflevering vier vertellen drie vliegers over hun ervaringen.
Een belangrijke taak van de F-16 is de Quick Reaction Alert. In aflevering vijf vertelt oud-F-16-vlieger Jouke Eikelboom hoe het is om zo'n onderschepping uit te voeren.
Een krachtig zesloops kanon, een geavanceerde bediening en een hypermoderne radar: de F-16 zit vol met technologie. Bekijk aflevering zes om meer te leren over de unieke onderdelen van de F-16.
Zonder groundcrew zou de F-16 nog geen meter kunnen vliegen. Bekijk aflevering zeven en kom alles te weten over de belangrijke bijdrage van dit team.
Goede ogen, intelligentie, en vooral doorzettingsvermogen: vlieger in de F-16 word je niet zomaar. In aflevering acht zie je hoe een student-vlieger van een klein propellervliegtuig uiteindelijk in de Fighting Falcon mag vliegen.
De F-16 is een wapenplatform. Dat betekent dat hij allerlei wapens kan gebruiken, zoals bommen en raketten. In aflevering negen zie je dat deze wapens steeds preciezer worden.
Toen de F-16 nog spiksplinternieuw was, werd een jonge Nederlandse vlieger naar Amerika gestuurd om hem te leren vliegen. Kapitein Wim Sneek was een van de eerste Nederlandse F-16-vliegers. Ontdek zijn verhaal in aflevering tien.
Casper Beek begon in 1997 met de opleiding tot F-16 vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Met zijn schat aan ervaring leert hij de nieuwe generaties alle kneepjes van het vak. Bekijk aflevering 11.

Meer bijzondere verhalen over de militaire geschiedenis van Nederland ontdekken? Volg ons op YouTube!

Abonneer nu op YouTube!