Ontdek de F-16

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg brengt met de tentoonstelling ‘F-16: 50 JAAR FAST FORWARD‘ een eerbetoon aan de F-16. Wil je alles van de F-16 weten en unieke kijkjes achter de schermen krijgen? Volg de F-16-serie op YouTube!

Aflevering 6

Een krachtig zesloops kanon, een geavanceerde bediening en een hypermoderne radar: de F-16 zit vol met technologie. Bekijk aflevering zes om meer te leren over de unieke onderdelen van de F-16.

In de tentoonstelling F-16: 50 JAAR FAST FORWARD sta je met je neus bovenop de F-16. Je leert precies hoe slim de F-16 in elkaar zit. Van de vorm van de vleugels tot de plaatsing van de schietstoel en de rol van elektronica: alles draagt bij aan het revolutionaire ontwerp dat al vijftig jaar meegaat. Bekijk de video hieronder.

Bekijk aflevering 6.
Een belangrijke taak van de F-16 is de Quick Reaction Alert. In aflevering vijf vertelt oud-F-16-vlieger Jouke Eikelboom hoe het is om zo'n onderschepping uit te voeren.
Hoe is het om met een F-16 op missie te gaan? In aflevering vier vertellen drie vliegers over hun ervaringen.
De wereld van straaljagers is er een vol tradities en rituelen. In aflevering drie ontdek je meer over de squadrons en hun tradities.
Het ontwerp van de F-16 is revolutionair. In het tweede deel van onze YouTube-serie laat conservator Alfred zien waarom de ontwikkeling van de F-16 zo bijzonder is.
Benieuwd hoe de tentoonstelling 'F-16: 50 JAAR FAST FORWARD' tot stand is gekomen? Bekijk aflevering één hier.

Meer bijzondere verhalen over de F-16 ontdekken? Volg de F-16-serie op YouTube!

Abonneer nu op YouTube!