Ontdek de F-16

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg brengt met de tentoonstelling ‘F-16: 50 JAAR FAST FORWARD‘ een eerbetoon aan de F-16. Wil je alles van de F-16 weten en unieke kijkjes achter de schermen krijgen? Volg de F-16-serie op YouTube!

Aflevering 9

De F-16 is een wapenplatform. Dat betekent dat hij allerlei wapens kan gebruiken, zoals bommen en raketten. In aflevering 9 zie je dat deze wapens steeds preciezer worden.

Bekijk de video hieronder.

Bekijk aflevering 9.
Goede ogen, intelligentie, en vooral doorzettingsvermogen: vlieger in de F-16 word je niet zomaar. In aflevering acht zie je hoe een student-vlieger van een klein propellervliegtuig uiteindelijk in de Fighting Falcon mag vliegen.
Zonder groundcrew zou de F-16 nog geen meter kunnen vliegen. Bekijk aflevering zeven en kom alles te weten over de belangrijke bijdrage van dit team.
Een krachtig zesloops kanon, een geavanceerde bediening en een hypermoderne radar: de F-16 zit vol met technologie. Bekijk aflevering zes om meer te leren over de unieke onderdelen van de F-16.
Een belangrijke taak van de F-16 is de Quick Reaction Alert. In aflevering vijf vertelt oud-F-16-vlieger Jouke Eikelboom hoe het is om zo'n onderschepping uit te voeren.
Hoe is het om met een F-16 op missie te gaan? In aflevering vier vertellen drie vliegers over hun ervaringen.
De wereld van straaljagers is er een vol tradities en rituelen. In aflevering drie ontdek je meer over de squadrons en hun tradities.
Het ontwerp van de F-16 is revolutionair. In het tweede deel van onze YouTube-serie laat conservator Alfred zien waarom de ontwikkeling van de F-16 zo bijzonder is.
Benieuwd hoe de tentoonstelling 'F-16: 50 JAAR FAST FORWARD' tot stand is gekomen? Bekijk aflevering één hier.

Meer bijzondere verhalen over de F-16 ontdekken? Volg de F-16-serie op YouTube!

Abonneer nu op YouTube!