Het buitenterrein en het museum zijn op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024 geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het programma is voor beide dagen hetzelfde. Dit weekend is het museum alleen te bezoeken met een Soesterberg Zomeroffensief-ticket.

Tijden tankshow

Beide dagen om 11:00 uur en 14:00 uur.

Klaar voor actie?

Het buitenterrein van het Militair Museum is groot, héél groot! Zo vind je er een tankarena met tribune en een activiteitenterrein. Ook ligt er een gigantische betonstrip waar je veel bijzondere collectiestukken vindt.

Wat kun je tijdens het Soesterberg Zomeroffensief verwachten?

Luchtmachtplein

Vliegbasis Soesterberg is de bakermat van de Nederlandse militaire luchtvaart. Ruim 100 jaar geleden stegen de eerste Nederlandse vliegtuigen op, waarna het uitgroeide tot een belangrijke militaire basis. Tijdens het Soesterberg Zomeroffensief brengen we deze historie terug, met op het terrein verschillende militaire vliegtuigen van wel dichtbij te bekijken.

Landmachtplein

Onze collectie bestaat voor een groot deel uit landmacht materieel. Naast een static display van deze collectie, zijn een aantal voertuigen ook rijdend te zien in de Arena.* Ook dit jaar zijn er weer een aantal bijzondere voertuigen van het War Heritage Institute uit België te gast!

*In samenwerking met de Stichting Mobiele Artillerie.

Open depot

Tijdens het Soesterberg Zomeroffensief openen we de normaal gesloten deuren van het depot. Bekijk een deel van de verborgen collectie van dichtbij. Kom meer te weten én te zien over onze verschillende projecten.

Stoere activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten voor jong én oud. Deze activiteiten zijn bij je Soesterberg Zomeroffensief-ticket inbegrepen.

Meerijden met een militair voertuig is dit weekend helaas niet mogelijk i.v.m. de tankshows.